Cellavie DogDesign och deras produkter

Cellavie dogdesign producerade egna halsband

För bara några år sedan fanns ett företag med namnet Cellavie DogDesign. De producerade egendesignade hundhalsband och hundbäddar, och man kunde även få önskat namn broderat. Företaget registrerades 2010 med Helena Maria Thern som innehavare. I sin verksamhetsbeskrivning förklarade Thern att företagets ändamål var att tillverka och sälja hundtillbehör samt utbilda hundar tillsammans med ägare.

För att skapa en relation till hundägare skapade Thern en Facebooksida för Cellavie DogDesign. Den senaste uppdateringen kom 28 september 2013 när man annonserade att en stjärnbädd med måtten 90 x 70 centimeter var till försäljning. Priset för bädden var 1 300 kronor. En kvinna vid namn Zandra Beijer intresserade sig för stjärnbädden och slog till utan att tveka. Sedan dess har uppdateringarna från Cellavie DogDesign upphört.

Cellavie DogDesign var placerade i Motala och Östergötlands län. Bolaget är fortfarande aktivt, nästan sex år efter registrering. Den senaste omsättningen som rapporterades var mellan 100 000 och 199 000 kronor. Om bolaget fortfarande är aktivt i sin rätta bemärkelse förtäljer inte historien. En snabb sökning på Google avslöjar att många hundälskare uppskattar egendesignade hundhalsband – det finns således en marknad att tala om.

Det är beklagligt att Cellavie DogDesign inte fortsatte på den utslagna vägen. Samtidigt får man respektera att det är en hård marknad med små marginaler. Helena Maria Thern var inte ensam om sin affärsidé – även om hon tillhörde landets främsta inom egendesignade hundhalsband samt träning för hund och hundägare. Den som söker efter egendesignade hundhalsband måste söka på annat håll i och med att Cellavie DogDesign inte är tillgängliga.

I Cellavie DogDesigns frånvaro tvingas man söka sig till exempelvis vibri.com eller popix.se. Kanske är andra alternativ likvärdiga med Cellavie DogDesign, men det är inte samma sak. Många vända sig till Therns verksamhet på grund av hennes expertis på området, och den var något utöver det vanliga.

Cellavie dogdesign